Verkeersmaatregelen kermis en Kontich Loopt

Van vrijdag 26 tot en met maandag 29 september vindt het jaarlijkse kermisweekend plaats in het centrum van Kontich. Uiteraard worden omwille van de activiteiten enkele verkeersmaatregelen ingevoerd.

tdr

Op vrijdag 26 september vindt Kontich Loopt plaats. Vertrek en aankomst bevinden zich voor het oud-gemeentehuis. De omloop voert de lopers langs de Mechelsesteenweg, Duffelsesteenweg, 's Herenlei, Doopput, 's Herenlei, Volderij, Ooststatiestraat, Magdalenastraat, Gemeenteplein, door het gemeentepark, Schoolstraat, Nieuwstraat en Molenstraat richting aankomst.

Het volledige traject wordt die dag van 17 tot 22.30 u. afgesloten voor alle verkeer.

Straten die langs het parcours liggen, kunnen daardoor tijdelijk niet of slechts gedeeltelijk bereikbaar zijn. De straten die deel uitmaken van de omloop worden tevens parkeervrij gemaakt.

De Molenstraat wordt tussen het Gemeenteplein en de Nieuwstraat afgesloten. Daardoor is het straatdeel tussen de Nieuwstraat en de Spoorwegstraat niet bereikbaar.

Verkeer kan de Ooststatiestraat tussen de Volderij en de Hofstraat enkel verlaten. Dit straatdeel kan je dus niet opnieuw met de wagen bereiken.

Door deze maatregelen wordt de enkelrichting in de Van Dyckstraat tijdelijk opgeheven. Om het verkeer daar vlot in twee richtingen te laten rijden, geldt ook daar tijdelijk een parkeerverbod. Verkeer vanuit de Jordaensstraat gaat via de Van Dyckstraat.

De Molenstraat, Mechelsesteenweg, Varkensmarkt, Magdalenastraat, St.-Jansplein, Gemeenteplein en Antwerpsesteenweg (tussen Gemeenteplein en Edegemsesteenweg) blijven tot en met maandag 29 september 17 u. autovrij omwille van de braderij, jaarmarkt en kermis.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio