Invoeren parkeerverbod voor school

Print
Mol - Vanaf maandag 5 februari wordt parkeerverbod ingevoerd in de Jozef Calasanzstraat in Mol, vanaf het kruispunt met Achterbos tot achter de inrit van de parking.

De maatregel geldt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 9 uur en van 15 tot 16 uur en op woensdag van 8 tot 9 uur en van 11.30 tot 12.30 uur. De aanpassing komt er op vraag van de schooldirectie van de vrije basisschool Achterbos, de KOM (Katholiek Onderwijs Mol vzw) en het VSPW (CVO Vormingsleergang voor Sociaal en Pedagogisch Werk vzw). Deze maatregel moet de verkeersveiligheid bij het begin en einde van de schooldag verhogen.

Door de uitbreiding van het aantal leerlingen steeg de parkeerdruk in deze schoolomgeving enorm. Daarbij zorgde de komst van het volwassenenonderwijs voor een wijziging in het parkeerprofiel. Hierdoor parkeren meerdere voertuigen op de rijbaan. Dit laatste zorgt bij het begin en einde van de schooldag voor doorstromingsproblemen. Om het af- en aanrijden naar de parking veiliger te laten verlopen, werd beslist een periodiek parkeerverbod in te voeren.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio