Parkeerplaatsen mindervaliden verbeteren

Print
Mol - De lengte van een aantal parkeerplaatsen voor mensen met een handicap volstaat niet om comfortabel en veilig een rolstoellift te gebruiken. Bovendien verhinderen obstakels als verkeersborden en bomen een vlotte doorgang. De gemeente Mol gaat nu alle 51 parkeerplaatsen voor mensen met een handicap in het Centrum verbeteren.

Na enkele opmerkingen over de bereikbaarheid van de parkeerplaatsen voor mensen met een handicap, ging de dienst seniorenplus in overleg met de verkeersdienst op pad met een rolstoel en een wagen met rolstoellift voor een praktijktest.

Ondanks het feit dat alle parkeerplaatsen voldoen aan de wettelijk bepaalde afmetingen, blijkt dat de beperkte ruimte op sommige plaatsen een probleem vormt om met een rolstoellift de wagen te verlaten. Ook obstakels als bomen, verkeersborden, varkensruggen of beugels bemoeilijken de doorgang.

De adviesraad personen met een handicap maakt een overzicht van alle bevindingen. Nadien zal in overleg met de verkeersdienst en de dienst ruimtelijke ordening gezocht worden naar mogelijke oplossingen. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio