© rr

Regenboogvlag wappert aan openbare gebouwen

Vanaf 11 tot en met 22 mei wappert de regenboogvlag aan het lokaal dienstencentrum, het OCMW en De Zwaan in Mol.

Saskia Van Gestel

Dit initiatief past in de ‘International Day Against Homophobia and Transphobia’ waarbij çavaria en alle Rode Huizen (regenbooghuizen) jaarlijks oproepen om de regenboogvlag uit te hangen aan openbare gebouwen. Als holebi- en transgendervriendelijke gemeente wil Mol dit initiatief graag ondersteunen.

Sinds eind jaren zeventig fungeert de regenboogvlag als symbool van de homobeweging. Ze wordt sindsdien onder andere meegevoerd bij de Gay Pride Parades en uitgehangen bij homobars en talrijke andere bijeenkomsten van homo's, lesbiennes en aanverwante seksuele minderheden.

Deze regenboogvlag werd in juni 1978 ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Gilbert Baker uit San Francisco als symbool voor de Gay Pride parade van dat jaar. De vlag moest een teken zijn van lesbische en homoseksuele trots en tegelijk voor de diversiteit van deze levenswijze. De acht banen van de oorspronkelijke regenboogvlag van Baker hadden de volgende symbolische betekenis:

roze - seksrood - levenoranje - geneeskrachtgeel - zonlichtgroen - natuurturkoois - magieblauw - sereenheidviolet - karakter

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio