© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

1/8

Bas en Lena spelen in spektakel rond lichtstoeten

Bas Van Olmen (24) en Lena Van Deynze (21) uit Mol spelen de hoofdrol in Mol-in-Scène II, een massaspektakel rond de Molse lichtstoeten. Ze zullen de rollen van Jens en Lise op zich nemen.

De start van de tweede editie van Mol-in-Scène werd zondag afgetrapt met een heuse fotoshoot van de belangrijkste spelers. Voor Mol is het de tweede keer dat Luc Stevens zulk een groots spektakel regisseert. In 2011 was hij reeds van de partij bij de historische editie van Mol-in-Scène.

Mol-in-Scène II wordt een hedendaags verhaal van een jongen en een meisje die verliefd worden. Ze behoren beiden tot een verschillende lichtstoetgroep van Rozenberg en Ginderbuiten.

De hoofdrollen gingen naar Bas Van Olmen (24) en Lena Van Deynze (21) uit Mol. Bas is in het dagelijks leven advocaat en Lena studeert economie, maar beiden zijn ze gepassioneerd door zingen en toneel spelen. “We zijn erg trots op onze hoofdrol”, zegt het duo. “We hadden dit totaal niet verwacht.”

“Het verhaal heeft als rode draad de Molse lichtstoeten en een levensverhaal van de twee jongeren Jens en Lise (Bas en Lena)”, zegt regisseur Luc Stevens. “Voor de opvoeringen hebben we vijf locaties uitgekozen, het Getouw, de Rex, de speelplaats van de Rozenberg school, het wandelpad langs de Nete en het ROG.”

In totaal zullen 400 acteurs en figuranten deelnemen aan het spektakel Mol-in-Scène II. Wie nog graag achter de schermen meehelpt, kan zich ook nog steeds opgeven. Mol-in-Scène gaat door van 22 september tot 15 oktober.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio