Schouwburg Rex niet bereikbaar via Statiestraat

Vanaf maandag 27 februari is Schouwburg Rex in de Smallestraat in Mol tijdelijk niet bereikbaar met de wagen via de Statiestraat. Aannemer Krinkels n.v. start dan met de heraanleg van de klinkers in natuursteen.

Saskia Van Gestel

De werken situeren zich op het voetpad ter hoogte van de ingang van de Smallestraat (kant Statiestraat). Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone wel passeren. Bezoekers van Schouwburg Rex houden hier best rekening mee, zo kom je zeker niet te laat bij een voorstelling.

Tien jaar na het afronden van ‘Mol Werkt’ ontstoft de gemeente de slagzin waarmee de herinrichting van het Centrum gepaard ging. Op verschillende plaatsen waar auto’s en vrachtwagens draaibewegingen maken over de klinkers in natuursteen, zijn de voegen gebarsten en liggen de stenen los.

De klinkers worden terug uitgebroken en er wordt een betere fundering geplaatst. Aangezien het gaat om een specifiek type klinkers dat bij het plaatsen bijkomend vakmanschap vraagt, gaat dit slechts half zo snel als het leggen van traditionele klinkers.

Verspreid over het Centrum gaat het om maar liefst zeventien werfzones, opgedeeld in verschillende fases. Fase 2 ‘Ingang Smallestraat & parking C&A’ start op 27 februari. De aannemer heeft twee weken nodig om de klus te klaren. De werken vinden enkel plaats bij gunstige weersomstandigheden.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio