Mathilde (105) woont al 25 jaar in woonzorgcentrum Ten Hove

Print
Mol / Meerhout - Opnieuw een record voor Mathilde Cuyvers uit Meerhout: ze woont 25 jaar in het woonzorgcentrum in Ten Hove in Mol. Nog nooit woonde er iemand langer dan Mathilde. Hiermee behaalt ze haar derde record. In 2016 kon ze zich al ‘oudste bewoner van het woonzorgcentrum’ en ‘oudste inwoner van Mol’ noemen. Op vrijdag 17 februari zette het personeel van het woonzorgcentrum haar in de bloemetjes.

Mathilde woont al sinds 18 februari 1991 op de afdeling Groene Oase en is een graag geziene bewoner. Het personeel van de afdeling Groene Oase, familie en andere bewoners vierden dit met een receptie met een hapje en een drankje. Mathilde was nooit getrouwd en heeft dus maar weinig familie. Haar enige familie is haar petekind Tilly Huysmans (70) en haar man Frans Hendrickx (74) en de zus van Tilly, die in het rusthuis Hemelrijck verblijft. 

Mathilde is nog in goede gezondheid. Ze houdt van een wandeling en slaat maar al te graag een babbeltje met haar bezoekers en medebewoners. Haar wekelijkse kaartmomentje op woensdag slaat ze zelden over.

Op 9 augustus 2016 werd Mathilde 105 jaar, waardoor ze zich de oudste inwoner van Mol mocht noemen. Ze kreeg tal van verjaardagskaartjes en een leuk feestje met kinderen en kleinkinderen. Een half jaar later wordt ze al opnieuw in de bloemetjes gezet.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio