© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

1 / 9

IN BEELD. Expo ‘Meerhout en de Groote Oorlog’ blijft maand langer open

Eind oktober opende in het gemeentehuis van Meerhout de expo ‘Meerhout en de Groote Oorlog’. De authentieke verhalen, originele vormgeving en het extra kinderparcours spreken veel mensen aan. De tentoonstelling zal daarom nog een maand langer open blijven, tot en met 22 januari.

Saskia Van Gestel

Over WO1 is de afgelopen jaren al veel verteld en getoond. Toch voegt de expo ‘Meerhout en de Groote Oorlog’ nog veel nieuwe informatie toe aan het Groote Oorlogverhaal. Dankzij grondig onderzoek door heemkring Meerhouts Patrimonium en speurwerk naar originele stukken groeide de expo uit tot een goed gestoffeerd geheel vol persoonlijke, Meerhoutse verhalen.

Naast verhalen toont de expo ook heel mooie, originele stukken zoals militaire stafkaarten, dagboeken en een unieke fotocollectie van het front. Bijzonder zijn enkele Meerhoutse topstukken die in grote musea en archieven bewaard worden, maar speciaal voor deze expo naar Meerhout terugkeerden.

De expo ‘Meerhout en de Groote Oorlog’ is open tijdens de openingsuren van het Meerhoutse Gemeentehuis op de Markt. Extra open op zondag 15 en 22 januari van 13 tot 18 uur. Toegang is gratis. Voor kinderen is er een apart parcours met opdrachten en doeboekje.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio