© vgd

Kerstwandelen in Dessel

Wie dit jaar extra wil genieten van de Kerstsfeer kan komen kerstwandelen in Dessel. Tussen 17 december en 6 januari kan je gezellig kerstwandelen tussen de drie Desselse kerststallen.

Saskia Van Gestel

Op 17 december worden er drie kerststallen gebouwd in Dessel. In het centrum op het Campinaplein met ezel, schapen, kippen, in Witgoor naast de kerk en in de tuin van de Alfons Smet Residenties in de Lukasstraat vind je een kerststal.

Via gezellige paadjes in de dorpskern, maar ook tussen velden, door de natuur en langs enkele cafeetjes zijn de drie kerststallen met elkaar verbonden.

De wandeling, die bijna volledig via het wandelknooppuntennetwerk loopt, is 13 km lang. Daarnaast zijn er ook twee kortere versies van 3 en 4,5 km die 2 kerststallen met elkaar verbinden, speciaal voor kinderen, ouders met een buggy of mensen die wel de kerstsfeer willen opsnuiven maar waarvoor 13km te ver is.

Je kan vrij deelnemen aan deze Kerstwandelingen tussen 17 december en 6 januari. Op zondag 18 december om 14 uur start een begeleide wandeling in ‘Den Hof’, achteraan de Alfons Smet Residenties, Lukasstraat 2A. Op woensdag 28 december om 18.30 start de wandeling aan de ingang van de Alfons Smet Residenties. Na de wandeling kan je iets te drinken bij de kerststal.

Meer info: wim.sannen@hotmail.com

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio