Desselina behaalt onderscheiding in hoogste afdeling

desselina Foto: foto stefan lambrechts

Desselina behaalt onderscheiding in hoogste afdeling

Print
Dessel - Het Desselse accordeonorkest Desselina speelt vanaf nu in de superieure afdeling ingedeeld. Desselina behoort op die manier tot de top drie van beste muziekensembles van de provincie.

“De provincie Antwerpen organiseert om de vier jaar een tornooi voor alle koren, orkesten en fanfares”, zegt Marc Janssens (58), dirigent bij het Desselse accordeonorkest Desselina. “Twintig jaar geleden in 1996 namen we voor het eerst deel aan het concert. We werden toen in de afdeling uitmuntendheid gerangschikt. Nu zitten we in de superieure afdeling.

“De jury was aangenaam verrast door ons optreden en dacht zelfs dat we beroepsmuzikanten waren”, zegt Marc. “Ze waren erg verbaasd dat Desselina uitsluitend bestond uit huismoeders en huisvaders. Ze konden maar niet geloven dat we met amper 1,5 uur repeteren per week zo goed speelden. Ons geheim is natuurlijk wilskracht en passie. Maar we hebben natuurlijk enorm hard moeten werken om deze goede score te behalen. We willen deze de komende jaren zeker behouden."

Lees meer in GVA Regio Kempen op 1 december. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio