3900 voertuigen gecontroleerd tijdens actie tegen woninginbraken

politie Foto: vgd

3900 voertuigen gecontroleerd tijdens actie tegen woninginbraken

Print
Meerhout - De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout voerde vrijdag een grootschalige actie tegen woninginbraken. Tijdens deze preventieve actie werden 3900 voertuigen gecontroleerd.

Ook werden er 47 voertuigen en 56 personen nagetrokken in politionele databanken. In het kader van woninginbraken werden geen verdachte zaken vastgesteld. Twee personen werden aan een identiteitscontrole onderworpen omdat zij geen geldige identiteitspapieren bij zich hadden. Twee personen die voor verhoor geseind stonden, werden aangetroffen. Eén voertuig werd in beslag genomen omdat de bestuurder geen geldige verzekeringspapieren kon voorleggen. Verder werden er nog enkele informatierapporten opgesteld. 

De politiezone zette bij deze actie bijna 60 personeelsleden in. De actie liep van 14 tot 22 uur. Tijdens de actie werden vijf gebieden, verspreid over heel de zone, één na één hermetisch afgesloten. Op drukken plaatsen werd al het uitgaand verkeer grondig gecontroleerd. Op minder drukke plaatsen werd zowel het uitgaand als binnenkomend verkeer gecontroleerd. 

In de eerste tien maanden van 2016 stelde de politiezone 103 inbraken in woningen vast. Daarnaast stelden we ook 57 pogingen tot inbraak vast. Voor de inbraken en de pogingen samen is dit een daling van 20 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015. In 90 procent van de woninginbraken ging het om het hoofdverblijf. 

De meerderheid van de inbraken gebeurde overdag. Er is een duidelijke piek van inbraken tussen 14 en 20 uur. Vrijdag en zaterdag blijven de ‘topdagen’. De inbrekers maakten voornamelijk juwelen, cash geld en computers buit. In meer dan de helft van de inbraken werd er aan de achter- of zijkant van de woning een raam of deur opengebroken.

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio