Online aanvragen van attest bij bevolkingsdienst

Print
Mol - Via een nieuwe toepassing van Het Rijksregister kan je online à la minute attesten van de bevolkingsdienst in Mol aanvragen én ontvangen. Je krijgt meteen het attest in de vorm van een pdf, ondertekend met een digitale handtekening.

De nieuwe toepassing van Het Rijksregister is alleen mogelijk voor het aanvragen van attesten voor jezelf. Concreet geldt deze mogelijkheid voor volgende attesten:

·         Bewijs van inschrijving (attest van inschrijving)

·         Bewijs van gezinssamenstelling (attest van gezinssamenstelling)

·         Bewijs van leven(attest van leven)

·         Bewijs van nationaliteit (attest van nationaliteit)

·         Bewijs van woonst (attest van verblijf)

Advocaten, notarissen en overige instanties die attesten willen aanvragen voor hun cliënten moeten nog steeds gebruikmaken van het gemeentelijk digitaal loket.

Met de toepassing van Het Rijksregister krijg je meteen een pdf met een digitale handtekening. Dit digitaal bestand is 100% zeker een officieel attest en kan je als dusdanig gebruiken. Dit attest is voorzien van een digitale handtekening en heeft dezelfde waarde als een attest dat door onze dienst aan het loket wordt afgeleverd. Indien je dit document wil gebruiken in het buitenland dien je dit niet meer te laten legaliseren op het Ministerie van Buitenlandse Zaken te Brussel.  Er is geen legalisatieplicht voor dit document.

In de vroegere werkwijze stuurde de Molse bevolkingsdienst – na een digitale aanvraag via het e-loket – een officieel papieren attest op. Dit ontving je een dag later. Wanneer je een officiële papieren attest wenst, dan moet je persoonlijk langskomen op de bevolkingsdienst.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio