Groot Kapellen fier op MUURKUUR-muur van Viv

Print
Mol - In Groot Kapellen in Mol werd dinsdag een prachtige MUURKUUR-muur ingehuldigd. De buurtbewoners zijn er enorm blij mee. Het kunstwerk dat voortaan de tientallen meters lange muur en de elektriciteitscabine in Groot Kapellen siert, is van kunstenares Viv Vandeweyer.

De Molse Jeugddienst en M.art willen met het project Muurkuur grijze betonnen of stenen muren opfrissen. In het centrum van Mol wordt momenteel de muur aan het Santo Tomasplein beschildert. Ook in Mol-Achterbos heeft kunstenares Viviane Vandeweyer (51) een 50 meter lange betonmuur beschilderd

Het gaat om een betonnen afscheidingsmuur van 50 meter lang. “Eerst heb ik de buurtbewoners samengeroepen om te vragen wat ze graag op de muur wilden”, zegt de Molse kunstenares. “Ze waren meteen gewonnen voor een vrolijk en fris ontwerp, met herkenbare beelden uit Achterbos. Ze wilden absoluut geen slogans op de muur. Het centrale thema moest muziek zijn.” 

Buurtbewoner Paul Vreys (63) is al zeer tevreden over het resultaat. “We hebben eerst toelating gevraagd aan de eigenaars van de betonafsluiting”, zegt hij. “Ze maakten er gaan probleem van en zo kon Viviane meteen starten. We hebben voor muziek gekozen, omdat buurman Jos altijd muziek maakt als we hier aan het paapgooien zijn. Paapgooien is een volksspel waarbij je met loden schijven een houten stokje moet omver gooien.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio