© vgd

Grote opendeur op 7 augustus voor fondsenwerving

Watermolen tegen zomer 2017 taverne

Natuurpunt organiseert zondag een opendeurdag om de renovatie van de 17de eeuwse watermolen van Meerhout te bekostigen. De vernieuwde taverne opent in de zomer van 2017.

Saskia Van Gestel

De site aan de Grote Nete werd eind vorig jaar definitief verkocht. De Vlaamse Landmaatschappij en de gemeente Meerhout kochten het woonhuis, de opslagruimte en de vijver. Natuurpunt zal deze vijver beheren en kocht daarnaast ook de 17de eeuwse watermolen met steun van de gemeente.

“De site wordt uitgebouwd als toegangspoort tot het natuurgebied Grote Netewoud”, zegt Wim Pauels van Natuurpunt. “De komende maanden krijgen de ramen, het sanitair, de nutsvoorzieningen en de inrichting een renovatie. Het gebouw, de ornamenten en de maalelementen blijven origineel. Bovendien zal de parking omgetoverd worden tot een groot terras in een volledig groene zone.”

Om de renovatie te betalen, organiseert Natuurpunt nu zondag een opendeurdag. Deze start om 6 uur met een begeleide ochtendwandeling in het Grote Netewoud. Daarna wacht een heerlijk ontbijtbuffet. Vanaf 13 uur start het feest pas echt met wandelingen, een vlinderhappening, een bezoek aan de watermolen, kinderanimatie en volksspelen. Voor de watermolen wordt een groot terras geïnstalleerd waar je hapjes en drankjes kan kopen.

Wie na 7 augustus nog iets wil drinken of eten moet wachten tot de zomer van 2017. Dan zal de gerenoveerde watermolen haar deuren openen als wandel- en fietscafé met een groot terras en faciliteiten voor toeristen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio