© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

1/17

Onkruid kerkhof ruimen prioriteit

De begraafplaats aan de Meerhoutse Sint-Trudokerk is in oktober terug toegankelijk. In augustus wordt een vangnet geplaatst aan de toren, waarna het kerkhof kan opgekuist worden.

Sinds het voorjaar van 2015 is de begraafplaats aan de Sint-Trudokerk in het centrum van Meerhout niet toegankelijk. Loshangende dakleien en lood aan de toren vormen een gevaar voor mogelijke bezoekers. Ondertussen is de begraafplaats veranderd in een groot onkruidveld. Daar zou volgende maand verandering in komen.

“Na overleg met alle partijen werd het dossier als hoogdringend beschouwd”, zegt schepen Fons Hannes. “De kerkfabriek krijgt waarschijnlijk eind dit jaar een goedkeuring voor subsidies. In tussentijd mogen ze voorlopige herstellingen laten uitvoeren. In augustus is de aannemer bekend en kan die een stelling bouwen en de nodige netten hangen voor de veiligheid."

Als de loshangende leien en loodslabben geen gevaar meer vormen, kan de gemeente eindelijk starten met de opkuis. “We laten de begraafplaats met spoed ontdoen van al het onkruid”, zegt Fons Hannes. “Normaal zou deze tegen Allerheiligen terug netjes en toegankelijk zijn.”

Lees meer in GVA Regio Kempen op 5 juli.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio