IN BEELD. Dessel overspoeld door drukke verkeersspits

Print

verkeersdrukte Foto: vgd

Dessel - De wegen naar het Desselse metalfestival slibden donderdag dicht ondanks het feit dat de organisatie opriep om niet met de auto te komen. “Dit is normaal voor een festival”, klinkt het.

De Graspop camping zwaaide donderdagmiddag haar deuren open. Ook de Metal Plaza was vanaf 14 uur toegankelijk. Duizenden Graspop fanaten zakten donderdag af naar Dessel. “Het verkeer verloopt iets drukker dan vorig jaar, maar dat is normaal bij een festival”, zegt de organisatie van Graspop.

Met de trein kan je op en af voor maar 10 euro, maar de laatste trein vertrekt in Mol al om 22 uur. Wie een dagticket koopt, kan overnachten op de camping tot hij of zij de dag nadien terug naar huis kan rijden. Bussen van De Lijn brengen festivalgangers naar het festival. De Lijn zet daarvoor de komende dagen maar liefst 92 extra chauffeurs in.

Donderdag bleven problemen op de parkings voorlopig uit. “We krijgen de auto’s nog steeds geparkeerd op de voorziene parkings”, zegt de organisatie. “De alternatieve parkings hebben we nog niet moeten gebruiken.”

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio