Pompen redden camping Graspop

Print

maatregelen tegen water Foto: vgd

Dessel - De organisatie van het Desselse metalfestival Graspop doet er alles aan om de bezoekers een fantastisch en zo droog mogelijk festival te bezorgen. Droogzuiging, extra wandel- en rijplaten, houtsnippers en alternatieve parkings vormen de oplossing.

De affiche is dan wel supergoed, het weer niet. De regen viel de afgelopen weken met bakken uit de lucht en ook de komende dagen worden nog heel wat buien voorspeld. De organisatie van Graspop heeft verschillende maatregelen genomen om de regen letterlijk en figuurlijk op te vangen.

“We zijn al weken bezig om de terreinen te behandelen met droogzuiging”, zegt persverantwoordelijke Delphine Deconinck. “Hierdoor is het grootste deel van de camping gewoon toegankelijk. Ook het festivalterrein zelf ondervindt geen hinder van de regen. Extra wandelplaten, rijplaten en houtsnippers moeten de toegankelijkheid nog verhogen.”

De Graspoporganisatie roept haar metalfans op om niet met de auto, maar wel met de trein, fiets of taxi te komen. Carpoolen is ook een oplossing. De organisatie raadt haar bezoekers aan om niet op de GPS te vertrouwen, maar wel de richtingaanwijzers van het festival te volgen.”

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio