© vgd

© vgd

© vgd

1 / 3

Opening Turnhoutsebaan moet chaos vermijden

Om verkeersproblemen te vermijden, zal de N18 tussen Dessel en Retie donderdag open gaan voor lokaal verkeer. De organisatie van Graspop raadt bezoekers aan om de wegwijzers naar het festival te volgen en niet op de GPS te vertrouwen.

Saskia Van Gestel

Om ervoor te zorgen dat de inwoners van Dessel en Retie niet komen vast te zitten files naar het Desselse metalfestival Graspop, zal de Turnhoutsebaan (N18) tussen beide gemeentes tijdelijk worden opengesteld. “De toplaag van de Turnhoutsebaan is nog niet afgewerkt, maar omdat we de baan slechts tussen donderdagmiddag en maandagnamiddag open stellen voor lokaal autoverkeer, zal dit geen invloed hebben op de huidig aangebrachte asfaltlaag”, zegt persverantwoordelijke Jef Schoenmaekers van AWV.

Toch raad de organisatie van Graspop af om met de auto te komen. “Een deel van onze parkings is onbruikbaar door de hevige regenval”, zeg persverantwoordelijke Delphine Deconinck. “We beschikken over voldoende alternatieve parkings.” De organisatie van Graspop en de gemeente roepen ook op om zoveel mogelijk met de fiets of de trein te komen. Ook een taxi inhuren, je laten brengen door vrienden of carpoolen is een optie. Een laatste raad: vertrouw niet op je GPS, maar volg de richtingaanwijzers naar het festival.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio