© vgd

Clash van de Kempen start zaterdag

Nu zaterdag start de ‘Clash van de Kempen’, een 10.000-stappencompetitie tussen het personeel van 8 lokale besturen in de Kempen. In totaal gaan minstens 500 personeelsleden van de gemeenten Herentals, Balen, Lille, Meerhout, Retie, Oud-Turnhout, Westerlo en Dessel de strijd met mekaar aan. De Gezonde Gemeenten willen met hun deelname het belang van meer bewegen onderstrepen.

Saskia Van Gestel

Uit de gezondheidsenquête 2013 blijkt dat meer dan de helft van de volwassen Vlamingen onvoldoende beweegt. Nochtans moeten we om gezond te zijn dagelijks 10.000 stappen zetten, dagelijks minstens 30 minuten matig intensief bewegen (bv. fietsen) of wekelijks 3 keer 20 minuten intensief bewegen. Daarnaast zit de Vlaming ook nog te veel neer: ruim 8 uur per dag!

Je hoeft niet altijd intensief te sporten om meer te bewegen. Stappen zetten is een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen. Zet je 10.000 stappen per dag, dan komt dat overeen met een half uur extra beweging per dag. Onderzoek toont aan dat voldoende beweging een positief effect heeft op zowel de fysieke als de mentale gezondheid.

Om alle Vlamingen aan te moedigen 10.000 stappen per dag te zetten, organiseren het VIGeZ en de Vlaamse Logo’s, met steun van de Vlaamse overheid, de Vlaamse 10.000-stappenclash van 30 april tot 28 mei. Dat is een stappencompetitie tussen de inwoners van de Vlaamse gemeenten. Het enige wat je moet doen is een stappenteller aanschaffen, je stappen registreren en starten met stappen.

Info: www.10000stappen.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio