Pannenkoekenfeest voor refter in Santo Tomás

VIVA-SVV Mol en het Nicacomité organiseren op zondag 21 februari hun jaarlijkse pannenkoekenfeest ten voordele van de kinderrefter in de Molse zusterstad Santo Tomás.

Saskia Van Gestel

Veel kinderen uit de armste wijken van Santo Tomás komen er niet toe om één volwaardige maaltijd per dag te eten. De Comedor infantil, kinderrefter in het Spaans, wil aan deze nood tegemoet komen door dagelijks 120 kinderen te voeden. Ze ontvangen gratis een eenvoudige maaltijd die aan de kwalitatieve eisen voldoet. Rijst met bonen is er altijd bij, een refresco (vruchtendrankje) ook.

Twee monitoren bieden elke weekdag activiteiten aan voor 40 kinderen. Ook werden 120 kinderen opgenomen in een schoolpeterschap, waarvan een deel in de kinderrefter komt eten. De kinderen krijgen gratis schoolmateriaal en er is een bib. De monitoren helpen hen bij het schoolwerk en volgen de resultaten op. De analfabete ouders kunnen dit vaak niet.

Op het pannenkoekenfeest is iedereen welkom Iedereen is tussen 14 en 18 uur in het Volkshuis aan de Rozenberg. Voor twee pannenkoeken en een drankje betaal je 5 euro. Kaarten in voorverkoop zijn te koop in de Wereldwinkel, bij de leden van VIVA-SVV of het Nicacomité, maar dit is niet verplicht. Je kan ook betalen met vrijetijdscheques.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio