© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

1 / 9
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

IN BEELD. Eerste stacaravans voor vluchtelingen op Zilvermeer

Een aannemer is volop bezig met het plaatsen van stacaravans voor vluchtelingen op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol. In totaal komen er 78 stacaravans.

Saskia Van Gestel

De komende dagen worden er telkens acht per dag aangeleverd. 72 stacaravans zullen effectief bewoond worden door in totaal zo’n 300 asielzoekers. De rest is bestemd voor personeel van Fedasil en de opslag van materiaal. De komst van de vluchtelingen is uitgesteld met tien dagen. De praktische organisatie staat nog maar in een beginfase.

In de opvang zal het een komen en gaan worden van mensen. Niet iedereen zal er bijvoorbeeld twee volle maanden verblijven. Sommigen misschien maar enkele dagen of weken. “Fedasil belooft om voor 25 maart alles en iedereen weer weg te halen”, zegt directeur Jean-Pierre Bulens. “Als ze dit niet doen hangt er een gepeperde schadevergoeding boven hun hoofd. Heel wat staplaatsen zijn immers al verhuurd in het toeristisch seizoen.”

Fedasil en het gemeentebestuur van Mol organiseren op maandagavond 18 januari een informatieavond over de tijdelijke opvang van asielzoekers in Mol. De infoavond gaat door om 19 uur in zaal ’t Getouw en is speciaal bedoeld voor de inwoners van Mol-Sluis en Mol-Rauw, maar ook andere mensen die interesse hebben zijn welkom.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio