Infoavond over vluchtelingen op Zilvermeer

Fedasil en het gemeentebestuur van Mol organiseren op maandagavond 18 januari een informatieavond over de tijdelijke opvang van asielzoekers op de camping van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol.

Saskia Van Gestel

De infoavond gaat door om 19 uur in zaal ’t Getouw en is speciaal bedoeld voor de inwoners van Mol-Sluis en Mol-Rauw, maar ook andere mensen die interesse hebben zijn welkom. De bewoners van de Zilvermeer camping krijgen op woensdagavond 13 januari de kans om vragen te stellen op een aparte informatieavond.

Op donderdag 14 en vrijdag 15 januari komen de eerste vluchtelingen stapsgewijs toe op de camping.” In totaal zullen er uiteindelijk 300 vluchtelingen een onderkomen vinden tot uiterlijk 24 maart. Dan moeten ze vertrekken omwille van de start van het toeristisch seizoen.

De gemeente Mol en Fedasil kregen de afgelopen weken al verschillende mails en telefoontjes van mensen die zich willen inzetten voor de asielzoekers. “We zijn zeer verheugd dat er ook mensen zijn die de vluchtelingen vrijwillig willen helpen”, zegt Rotthier. “Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de dienst samenlevingsopbouw van het OCMW op 014 33 07 50.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio