© vgd

© vgd

© vgd

1 / 3

Internetactie brengt al 5.000 euro op voor beenprothese

Een Facebookactie leverde Carine Caeyers (49) uit Mol al 5.000 euro op om een nieuw been te bekostigen. Ze verloor haar been in 2011 als gevolg van een infectie. Om Carine een bionisch been te schenken worden de komende maanden allerlei acties op touw gezet.

Saskia Van Gestel

Ongeveer een maand na het lanceren van de Facebookactie ‘Geef Carine een been’ en een oproep in Gazet Van Antwerpen, zamelde Carine Caeyers al 5.000 euro in om een nieuw been te bekostigen. “Ik ben aangenaam verrast door de vele giften van mensen die mij niet eens kennen”, zegt Carine.

Carine verloor in 2011 haar been na een infectie. De eerste prothese voor Carine was kosteloos. “Omdat ik het voorbije jaar 30 kilo ben afgevallen, was mijn eerste prothese te groot”, zegt Carine. “Als ik een nieuwe wil, moet ik een deel bijbetalen. Bij een mechanische prothese is dat 4.000 euro”, zegt ze. “Omdat mijn been een hele kort stomp heeft, lopen de kosten voor een bionisch been hoger op dan verwacht. Ik moet geen 13.000, maar 25.000 euro zelf ophoesten.”

“De komende maanden organiseren vrienden tal van acties”, zegt ze. “Op de kerstmarkt op 13 december in Mol zal ik mijn creatieve kunstwerkjes verkopen, op 24 januari organiseert het Bourgondisch Huis in Ginderbuiten een eetdag, op 5 maart gaat er in het Miloheem in Millegem een benefietconcert door met optredens van Lord Woodine en Framed Folk en op 6 maart organiseert de muziekacademie een aperitiefconcert.”

Meer info op de Facebookpagina ‘Geef Carine een been’.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio