Lokale politie waarschuwt fietsers voor verlichting

Print
Mol / Dessel - Nog veel fietsers vertrekken zonder of met slecht werkende verlichting op pad. Nu het weer vroeger donker wordt, zal de lokale politie Balen-Dessel-Mol extra controleren op het correct gebruik van fietsverlichting.

De controles zullen voornamelijk 's ochtends en 's avonds plaatsvinden, op drukke schoolroutes en in schoolomgevingen maar ook tijdens fuiven en andere evenementen in de politiezone. De politie controleert dan alle fietsers en niet alleen de schoolgaande jongeren.

Overtreders ouder dan 16 jaar riskeren een boete van 55 euro en overtreders jonger dan 16 moeten op woensdagmiddag of zaterdagochtend een verplichte verkeersklas volgen. De aankoop van fietsverlichting weegt niet op tegen de boete en al helemaal niet tegen een verkeersongeval. Tegenwoordig kan je al voor een paar euro lampjes kopen.

Sinds enkele jaren is het ook niet meer verplicht om vast licht op de fiets te hebben. Je mag de lampjes ook op je kledij of rugzak bevestigen. Ook knipperende lichten zijn toegestaan. Zolang je maar een wit of geel licht vooraan hebt en een rood licht achteraan. Daarnaast raadt de politie aan om een reflecterend vestje te dragen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio