Schilderij van Leo op Franse tentoonstelling

Vincents spring naar Parijs Foto: vgd

Schilderij van Leo op Franse tentoonstelling

Print
Dessel - Schilder en voeger Leo Van Gestel uit Dessel exposeert van 20 november tot 8 januari op de Franse tentoonstelling 'Als van Gogh in Frankrijk" in het Hilton hotel in Parijs.

Leo Van Gestel uit Dessel tekent al van kindsbeen af. “Ik kon vroeger heel goed tekenen”, zegt Leo. “Als ik iets op papier moest zetten, kwam er altijd een mooie tekening uit. Ik was een natuurtalent.” Met dit talent volgde Leo na zijn schoolcarrière drie jaar avondschool aan de tekenacademie van Turnhout. Maar toen hij huwde, stopte hij met zijn kunstcarrière.

De kunstactiviteiten werden voor 24 jaar begraven tot Leo zijn nieuwe vrouw Marga Burger leerde kennen. Ze is zijn steun en toeverlaat. “Marga zei dat ik een hobby moest zoeken”, zegt Leo. “Ik vond niets, maar wanneer ik een expositie van schilderijen in het oog kreeg, besloot ik in 2012 mijn passie voor kunst terug op te nemen.”

Leo nam al aan verschillende wedstrijden en exposities deel en van 20 november tot 8 januari exposeert hij met Vincents spring op de Franse tentoonstelling 'Als van Gogh in Frankrijk' in het Hilton hotel in Parijs. Het schilderij is een uitvoering van "De zaaier" met airbrush techniek. Het portret van Vincent bij de zaaier staat symbool voor hem als zaaier van de waarheid, met op de voorgrond de amandel bloesem in olieverf en aan de horizon de molen van Roosdonck.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio