Bladkorvenplan definitief vastgelegd

Het gemeentebestuur legde het ‘bladkorvenplan 2015’ definitief vast. In totaal diende een veertigtal inwoners een wijzigingsverzoek in voor het voorstel. Vorig jaar waren dit er nog zeventig. De bladkorven verschijnen vanaf 15 oktober in de straten.

Het is onmogelijk om naast elke gemeentelijke laanboom een bladkorf te plaatsen, waardoor er op objectieve basis een voorstel werd uitgewerkt en bijgestuurd na een publieke consultatieronde. Het definitieve plan omvat het volgende:

  • Er worden 360 bladkorven op verschillende plaatsen gezet. Deze hebben we op een objectieve manier verdeeld
  • De bladkorven worden op de voorziene locaties geplaatst vanaf 15 oktober en verwijderd in de loop van december.
  • De groendienst selecteerde in de verschillende gehuchten in totaal een vijftigtal woonstraten met grote laanbomen (> 10 meter) en veel bladerafval. Er worden géén bladkorven geplaatst in straten met kleinere en halfgrote laanbomen. Alleen ter hoogte van de bewoning komen er in de geselecteerde straten bladkorven. Ook langs gewestwegen plaatsen we geen bladkorven.
  • In de geslecteerden straten wordt een afstand van 50 meter tussen de bladkorven gelaten, waardoor je maximum 25 meter moet lopen. De bladkorven komen afwisselend aan elke zijde van de straat. De bladkorven zijn niet gebonden aan een huisnummer, maar worden objectief over de lengte van de straat geplaatst.
  • De externe firma Krinkels maakt eenmaal per week alle bladkorven leeg. Deze investering garandeert de vaste wekelijkse ledigingsfrequentie.
  • Wanneer er ander groenafval in een bladkorf wordt gedeponeerd dan de bladeren van de laanbomen, dan wordt deze bladkorf meteen verwijderd. Ook bij niet-gebruik van een bladkorf wordt deze in de loop van de herfstperiode weggehaald.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio