Omzet daalt spectaculair door werken

Print

werken in dessel Foto: vgd

Dessel - De Desselse handelaars zijn ontevreden over de signalisatie tijdens de wegenwerken op de Turnhoutsebaan. ‘Mensen denken dat we niet bereikbaar zijn”, klinkt het. “Ook de enorme files maakt dat mensen niet omrijden voor onze zaak.”

De wegenwerken op de Turnhoutsebaan in Dessel zorgen voor kwaad bloed bij de handelaars en autobestuurders. De omleidingswegen lopen vol en de wachttijden lopen in spitsuren op tot soms wel een uur. Veel mensen zoeken sluipwegen en dat merken ook garagist Frank Van De Pol en Leo Verdonck van schoonheidsinstituut Elite. “De weg achter de garage werd al snel gebruikt door automobilisten die naar Retie of Dessel willen”, zeggen Frank en Leo."

Garage Van De Pol en schoonheidsinstituut Elite kunnen rekenen op een vast klantenbestand, maar erger is het gesteld met handelaars die deels moeten leven van passerend verkeer. Ze hebben ook hun klanten, maar kilometers omrijden voor een appel, een broodje of een frietje doen sommigen toch niet. Frituur Den Brink, Lydi's Fruitmarkt en snackbar Smulhuisje voelen duidelijk een omzetdaling.

Volgens schepen Herman Minnen (N-VA) van Dessel is een aangepast omleidingsplan voor vrachtwagens goedgekeurd, waardoor de verkeersdoorstroming vlotter moet verlopen. “De bereikbaarheid van de handelaars is door AWV aangeduid op een groot oranje bord, maar dat is slecht leesbaar. We doen er alles aan om samen met de gemeente Retie en de politie de situatie te verbeteren.”

Lees meer in GVA Regio Kempen op vrijdag 9 oktober.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio