© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

1/13

IN BEELD. Den Beer gerestaureerd

Het notarispand Den Beer in Meerhout onderging een grondige restauratie. Het pand herbergt nu 2 appartementen, een loft en een handelspand. ‘We hebben oude elementen behouden’, zegt mede-eigenaar Pieter Robert (26).

Wie vraagt zich niet af wat er het voorbije jaar allemaal is gebeurd in ‘Den Beer’ aan de Markt in Meerhout. De vroegere brouwerij en notariswoning onderging een grondige renovatie. Het pand dateert al van eind 17de eeuw en deed eerst dienst als brouwerij. Later werd het statige herenhuis bewoond door verschillende notarissen en notabelen. De familie Robert uit Mol kocht de woning vijf jaar geleden.

“Mijn ouders werden meteen verliefd op het historische pand”, zegt zoon Pieter Robert (26). “Ik ben mede-eigenaar en heb de renovatiewerken gecoördineerd. De woning is volledig gerenoveerd met de beste materialen en met behoud van oude elementen, zoals de gevel, de prachtige trap, de eiken balken en het dakgebinte.” Op de eerste verdieping werden twee appartementen geïnstalleerd en op de zolderverdieping een loft met mezzanine.

Voor de gelijkvloerse verdieping zoekt Pieter nog een aantrekkelijk project. “We mikken op een duurzaam project met toekomst en slaagkansen op lange termijn”, zegt hij. “Eventueel kunnen we starters financieel ondersteunen. De gelijkvloerse verdieping is nog niet afgewerk, omdat we dit eventueel in samenspraak met een kandidaat huurder willen doen. Ook de tuin is nog niet ingericht. “Deze hoort bij de handelszaak die in op de gelijkvloerse verdieping zal komen”, zegt Pieter. Meer info: www.denbeer.net

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio