IN BEELD. Mol profileert zich als shoppinggemeente

Print

Het uitzicht van het Rondplein verandert in de toekomst. Foto: vgd

Mol - Het Rondplein in Mol ontpopt zich als een hippe buurt. Het plein kreeg er vorig jaar al 29 nieuwe appartementen en 3 winkels bij, binnenkort volgen nog 27 extra appartementen, 30 serviceflats en 7 winkelruimtes. Mol doet daarmee zijn reputatie als bruisende gemeente voor shoppers eer aan.

Uit een enquête van uw krant in mei bleek dat Kempenaars enorm graag shoppen in Mol. En dat weten ook de projectontwikkelaars. 
In de buurt van het Rondplein in Mol werden vorig jaar al 3 nieuwe winkelruimtes gecreëerd en daar komen er tegen 2017 nog eens 7 bij. 
“Het Rondplein kende al enkele leuke handelszaken, maar vanwege de goede parkeergelegenheid en doorstroom van mensen is dit natuurlijk een zeer goede locatie”, zegt schepen voor Locale Economie Kathleen Deckx (sp.a). 

Momenteel verschijnt het nieuwbouwproject Belarte op het Rondplein. Dat telt 11 appartementen en 3 handelsruimtes. In september begint Geo-Projects met de bouw van The Square Residence aan de westelijke zijde van het plein. Het project omvat 15 appartementen, 1 penthouse en 4 handelspanden. 

Aan de andere kant langs de Edmond Van Hoofstraat plant ontwikkelaar Nedbel ook nog eens een 30-tal assistentiewoningen. 
Vorig jaar verschenen ook al Residentie Rondplein en Residentie Oude Muziekschool, samen goed voor 29 appartementen en 3 handelszaken. 

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen
 

 

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio