© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

1/15

Internationale borden aan zandputten van Rauw waarschuwen iedereen

De gemeente Mol heeft nieuwe infoborden in drie talen gezet aan elke toegang naar de zandputten van Mol-Rauw. Dit werd beslist na de vele klachten van buurtbewoners over overlast en nadat vorige zomer een Poolse man verdronk in de zandput.

De zandputten in Mol-Rauw zijn een populaire trekpleister wanneer het zonnetje tevoorschijn komt. Niet alleen de gewone Mollenaar gaat er zonnen, zwemmen, barbecueën, feesten en aan watersporten (zoals kitesurfen, varen en zeilen) doen, ook toeristen en buitenlanders bezoeken wel eens de zandputten.

Het vele toerisme aan de zandputten in Mol-Rauw zorgt er ook voor dat her en der afval wordt achtergelaten. ‘Bij de politie kwamen er geregeld klachten binnen van mensen die het ‘toerisme’ en de vervuiling aan de zandputten beu waren’, zegt burgemeester Paul Rotthier. ‘Naar aanleiding van deze klachten en ook naar aanleiding van het ongeval vorig jaar, waarbij een Poolse man verdronk nadat hij uit een bootje was gevallen, beslisten we om op alle toegangswegen naar de zandputten duidelijke signalisatie te plaatsen.

Op de nieuwe grote borden die vorige week werden geplaatst, staan verbodstekens op voor zwemmen, watersporten en barbecueën. Daarnaast staat er een teken op waarbij mensen worden aangemaand om hun hond aan de lijn te houden. Wie zich hieraan niet houdt, mag zich aan een boete verwachten, want de borden maken met enkele symbolen ook duidelijk dat er geregeld politiecontrole is.

Lees dit weekend meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio