SP.A Meerhout hangt regenboogvlag op

vlag Foto: vgd

SP.A Meerhout hangt regenboogvlag op

Print
Meerhout - Op 1 mei was aan Ons Volkshuis van Meerhout de regenboogvlag te zien. Sp.a hing deze uit en ontkende hiermee het bericht dat N-VA in de wereld stuurde als zou Sp.a geen vlag hangen.

Sp.a Meerhout betreurt dat N-VA Meerhout het bericht in de wereld stuurde als zouden ze niet verdraagzaam zijn en geen regenboogvlag uithangen. Op 1 mei wapperde effectief een regenboogvlag aan Ons Volkshuis.

Hoewel het uithangen van een vlag een belangrijk symbool is, meent Sp.a Meerhout dat daden belangrijker zijn. Men zal dan ook van geen van onze verkozenen uitspraken kunnen terugvinden zoals “Waarom moet alles, wat buiten de norm valt, steeds in de verf gezet worden?” of “racisme is relatief en wordt te makkelijk ingeroepen voor persoonlijk falen”.

Zulke uitspraken kunnen niet teniet worden gedaan door een enkele dag een bepaalde vlag uit te hangen. Sp.a Meerhout neemt dan ook bijzonder aanstoot aan het feit dat zij door de N-VA, een partij waarbinnen deze uitspraken zonder meer worden getolereerd, wordt beschuldigd van homofobie.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio