© vgd

Dessel organiseert op driekoningen bijeenkomst op Campinaplein

Gemeentes strijden om ‘zangdorp van het jaar’ te worden

De gemeenten Dessel, Balen, Geel, Meerhout, Mol, Laakdal en Retie zullen in 2015 met elkaar wedijveren om de titel van ‘zangdorp van het jaar’.

De gemeente Dessel wil graag de titel van ‘zangdorp van het jaar’ veroveren. Daarom roept de gemeente op om je te registreren op www.zing-ze.be als je op dinsdag 6 januari op zangtocht gaat door de gemeente. Op deze website kan je bovendien een leuke foto plaatsen. Op deze manier maakt Dessel kans om de titel te winnen.

Om de zangers te ondersteunen organiseert de gemeentelijke cultuurraad een leuk evenement op het Campinaplein. Tussen 16.30 en 19 uur kunnen verklede kinderen zich daar opwarmen met een gratis warme chocomelk. Voor de volwassenen zijn er drankjes tegen betaling. Daarnaast zijn er ook tal van heerlijke snacks te verkrijgen. De opbrengst wordt geschonken aan het goede doel.

Om driekoningen te zingen volgens het boekje heeft k.ERF samen met enkele creatieve mama’s een leuk creaboek rond de verschillende zangtradities gemaakt. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een driekoningenster, taart, blikken lantaarns en een zingzak kan maken. Het boek is voor 3 euro te koop aan het onthaal van het gemeentehuis in Dessel en in de bibliotheek.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio