© GvA

"Simuleer wijzerplaten met laserkunstwerk" (poll)

Mechels gemeenteraadslid Karel Geys (sp.a) lanceert een alternatief voorstel voor de wijzerplaten op de Sint-Romboutstoren. "Een artiest zou ze kunnen simuleren met een laserkunstwerk", zegt hij.

Sven Van Haezendonck

Geys, in de vorige bestuursperiode nog schepen van Monumentenzorg, geeft aan zelf geen voorstander te zijn van een reconstructie. Daarover vindt zondag 5 oktober een volksraadpleging plaats. "Ik juich de participatie toe, ook al vind ik de wijzerplaten zelf niet mooi. Door deze actie staat een monument wel nadrukkelijk in de aandacht staat. Dat is een goede zaak. Het is duidelijk dat de toren mensen beroert", vertelt Geys.

Als de Mechelaars volgende week zondag voor de wijzerplaten stemmen, vindt het raadslid dat het mogelijk moet zijn om privéfondsen in te zamelen voor de realisatie. "Het gaat om een niet noodzakelijke toevoeging aan het monument en daarom moet dit zo weinig mogelijk met algemene middelen worden gefinancierd. Zelf voel ik meer voor een alternatief dat omkeerbaar is", zegt Karel Geys.

Als alternatief zou de gewezen schepen de wijzerplaten bij belangrijke feestelijkheden laten simuleren door een kunstenaar. "Of wij kunnen gaan voor een kunstwerk rond Mechelen en zijn uurwerken. Dat is origineel en vernieuwend."

Lees ook: "Beiaard vervang je toch ook niet door goedkopere geluidsinstallatie"

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio