© Patrick Hattori

130 euro boete voor 5 minuten auto buiten parkeren

Mechelaar Erik Coremans kon zijn ogen niet geloven toen hij in april van dit jaar een boete in de bus kreeg van 110 euro toen hij zijn wagen even op de openbare weg parkeerde om zijn garage schoon te maken. Deze week betaalde hij uiteindelijk een boete van 130 euro.

Erik Van Eycken

Om zijn straat wat te verfraaien, besliste Coremans bloembakken aan zijn gevel te hangen in Dobbelhuizen. Achteraf veegde hij de stoep voor zijn woning en de garage schoon. "Ik parkeerde mijn wagen even op de openbare weg, met de vier richtingwijzers aan", vertelt hij.

Even later merkte hij dat een inspecteur hem had beboet. "Hij nam zelfs niet de moeite om even aan te bellen", stelt de Mechelaar. "Omdat ik tegen zo'n boete toch niets kan beginnen, heb ik uiteindelijk beslist om te betalen." De bekeuring was inmiddels opgelopen tot 130 euro.

Commissaris Maurice Dommicent van de Mechelse politie zegt niet op individuele zaken in te gaan. “Bij een verkeersovertreding volgt het verzoek voor een onmiddellijke inning. Gaat de verkeersovertreder hier niet op in, dan heeft hij nog altijd de keuze zich te verdedigen voor de politierechter die onafhankelijk handelt. De persoon in kwestie heeft hier duidelijk niet voor gekozen. De kans bestaat inderdaad dat hij de gerechtskosten zou moeten ophoesten.”

Lees ook het artikel in de vrijdagkrant van Gazet van Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio