© Scholengroep 5

Na twintig jaar opnieuw secundaire school aan Zandpoortvest

De vijfde campus van het nieuwe Busleyden Atheneum in Mechelen komt op de site aan de Zandpoortvest. De campus zal vanaf 1 september 2015 alle opleidingen rond ondernemen samenbrengen.

Sven Van Haezendonck

Precies twintig jaar na de verhuizing van de Rijksmiddenschool naar het KA Pitzemburg komt er dus opnieuw een secundaire school aan de Zandpoortvest. In de gebouwen komen vanaf volgend schooljaar de opleidingen Economie (ASO), Handel (TSO) en Informaticabeheer (TSO).

“De site aan de Zandpoortvest zal dus worden gedeeld tussen twee basisscholen, het Hof Van Nassau en Villa Zonnebloem, en een afdeling van de nieuwe middelbare school. Het CLB verhuist naar het voormalige Internaat Mechelen. Zo komt er voldoende ruimte vrij”, zegt Greet Callens, coördinerend directeur secundair onderwijs van Scholengroep 5.

In een eerste fase zal Busleyden Atheneum haar leerlingen op campus Zandpoort huisvesten op de twee verdiepingen waar vandaag het CLB zit. “De infrastructuur is helemaal afgestemd op de benodigdheden van secundair onderwijs, aangezien er in het verleden een middenschool heeft gezeten. Er is ook een eigen inkom”, stelt Callens. In tweede instantie zal op het braakliggende domein op de hoek van de Zandpoortvest en de Bleekstraat de verdere uitbouw van de campus in fases gebeuren.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio