© Patrick Hattori

"Lottomiljonair wil nieuw huis kopen"

In krantenwinkel City Press op de Mechelse Veemarkt werden klanten dinsdag door de Nationale Loterij getrakteerd op champagne en hapjes. Een 55-plusser heeft er eind augustus ruim 3,2 miljoen euro gewonnen met de Lotto. “Wij hebben er geen idee van wie het is, maar de publiciteit is meegenomen”, zegt zaakvoerster Marina Van Es.

Sven Van Haezendonck

Exact 3.241.717 euro heeft de man, een trouwe Lottospeler, gewonnen met de cijfercombinatie. 02-14-15-25-31-40. “Toen de 55-plusser besefte dat hij gewonnen had, is hij heel erg geschrokken. Hij moest een glas water drinken om te bekomen”, zegt woordvoerster Kiki Vervloessem van de Nationale Loterij.

Zeventien jaar geleden

Water werd er dinsdag niet geschonken bij krantenwinkel City Press, wel enkele flessen champagne van een bekend merk. In de winkel zijn ze blij met de mooie som die bij hen werd gevaliseerd. “Het werd tijd. Het was zeventien jaar geleden”, lacht verkoper Ivan Iwens. Zaakvoerster Marina Van Es is zichtbaar gelukkig dat het winnend lotje in haar winkel werd gekocht. “Bijna vijf jaar geleden heb ik de zaak overgenomen en het is de eerste keer dat ik dit meemaak”, zegt ze.

Al eens voor 5000 euro gespeeld

Wekelijks spelen in de krantenwinkel in hartje Mechelen zo’n acht- tot negenhonderd mensen met de Lotto. “Gemiddeld voor twee of vier euro. Klanten die iets meer kans hopen te maken, geven vijftien tot twintig euro uit”, vertelt Iwan. Al zijn er ook uitzonderingen. “Wij hebben dit jaar een passant in de winkel op bezoek gehad die in een keer voor vijfduizend euro speelde”, geeft Marina Van Es.

Vier cijfercombinaties

De winnaar van de 3,2 miljoen speelde volgens de Nationale Loterij met vier cijfercombinaties voor vier euro. “En de man heeft al een duidelijk plan wat hij met de centen wil gaan doen: een nieuw huis kopen. De rest wil hij verdelen onder zijn familie”, vertelt Kiki Vervloessem.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio