© Patrick Hattori

Skeelerclub tegen komst speeltuin

De aanleg van een ecologische speeltuin aan het stedelijk zwembad in Mechelen valt niet in goede aarde bij het bestuur van skeelerclub Fratelli Team. “Wij verliezen een belangrijk terrein voor onze Europacup”, zegt voorzitter Benny Maertens.

Sven Van Haezendonck

Voor de Europacup op de skeelerpiste aan het zwembad Geerdegemvaart verwelkomt Fratelli Team jaarlijks een internationaal publiek. “De deelnemers komen uit een twintigtal landen wereldwijd. Uit landen zoals Colombia, China en Nieuw-Zeeland. Maar nu wij dat terrein verliezen, zullen wij moeten afbouwen”, stelt de voorzitter.

De stad wil op het grasveld aan de Leuvense Vaart een natuurlijke speeltuin met onder andere een fruithaag realiseren. “Ik vind dat eerlijk gezegd een beetje lachwekkend. Hier wordt dus een speeltuin aangelegd naast een andere. Met fruit, terwijl boeren het moeten laten rotten. Ik begrijp de logica niet”, vertelt Benny Maertens.

Het wegvallen van het terrein is volgens de Fratelli-voorzitter een streep door de rekening van zijn club. “Deelnemers plaatsen daar tenten om zich om te kleden en te schuilen als het regent. De plek is ideaal omdat ze dicht bij de piste ligt. Uit de sponsoring voor die skeelerwedstrijd halen wij trouwens werkingsmiddelen”, legt Maertens uit. Hij stelt dat er alternatieven zijn als de stad nog een speeltuin wil realiseren. “Bijvoorbeeld in de Rozenstraat.”

Schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld) heeft weinig begrip voor de kritiek. “Dit is voor mij een paar bruggen te ver. Dat terrein wordt misschien twee keer per jaar gebruikt. Ik denk dat Fratelli alleen staat met zijn kritiek, want de buurtbewoners zijn voorstander”, stelt de schepen. Zij geeft aan dat de club nog een ander terrein kan gebruiken dat vlak in de buurt ligt. “Dat is te ver van de piste”, zegt Benny Maertens.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio