Georgios en Maria Varelas organiseerden de herdenking voor hun vader.© Patrick Hattori

Driehonderd mensen herdenken uitbater Zorba

Zo'n 300 mensen hebben woensdagmiddag aan het Griekse restaurant Zorba in de Mechelse binnenstad de herdenking voor Kosta Varelas bijgewoond.

De zaakvoerder was begin juni op amper 52-jarige leeftijd overleden. Omdat hij in Griekenland werd begraven, organiseerden zijn kinderen Georgios en Maria voor zijn vrienden en klanten hier een drink met typisch Griekse hapjes.

Restaurant Zorba herdenkt overleden Kosta

© Patrick Hattori

In het bekende restaurant Zorba in Mechelen wordt vandaag een herdenking gehouden voor Kosta Varelas, de uitbater van de zaak die begin juni op amper 52-jarige leeftijd overleed. Zij kinderen organiseren het moment voor vrienden, kennissen en klanten omdat hun vader in Griekenland werd begraven.

Kosta maakte als restaurantuitbater naam met zijn Grieks restaurant in de schaduw van de kathedraal, aan het Nieuwwerk. Met hem als gezicht groeide de zaak uit tot een begrip. “In 2010 is vader eigenaar geworden van de zaak en de naam”, zegt zoon Georgios (27). Twee jaar terug kocht de familie ook het pand zelf. Kosta had alles mooi geregeld om zijn levenswerk later over te laten aan zijn kinderen.

Tot in maart 2012 bij hem kanker werd vastgesteld. Een longontsteking werd Kosta uiteindelijk fataal. Amper 52, met nog een hele weg te gaan in het leven. Hij was pas opnieuw grootvader geworden. “Het was mijn moeder Litsa haar wens om papa in Griekenland te begraven. Ze kenden elkaar als sinds hun vijftiende”, legt dochter Maria (29) uit.

Zo’n tweehonderd mensen hebben hun aanwezigheid op de herdenking voor Kosta bevestigd. Die vindt vandaag van 15 tot 18u plaats in het restaurant waar hij zoveel om gaf. “Met Ouzo uiteraard, de lievelingsdrank van mijn vader”, zegt Georgios.

Klik hier en lees het hele artikel in de woensdagkrant van Gazet van Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio