© Sven Van Haezendonck

© Wim Hendrix

1/2

Ontslag directeur kost vzw Nekkerhal bijna 150.000 euro

Het ontslag van voormalig directeur Vera Servaes kost de vzw Nekkerhal bijna 150.000 euro. Dat blijk uit het jaarverslag 2013 dat dinsdag werd voorgelegd aan de gemeenteraad van Mechelen.

Servaes werkte zestien jaar in de evenementenhal, maar in 2011 werd door de raad van bestuur om dringende reden ontslagen. Dat haalde onder meer fouten in de boekhouding, achterstallige betalingen en gebrek aan klantvriendelijkheid aan als redenen. Zowel CD&V als N-VA hebben later vermoedens van een afrekening geuit.

De ontslagen directeur pikte het alleszins niet dat ze aan de kant werd gezet, en heeft haar ontslag aangevochten. Voor de rechter kreeg ze in 2013 al eens in gelijk, waarna een beroep volgde. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat de Antwerpse Arbeidsrechtbank haar gelijk heeft gegeven.

Alhoewel de politieke verantwoordelijken beweerden dat ze over een sterk dossier tegen Vera Servaes beschikten, werd 120.000 euro opzijgezet. Dat is opgetrokken tot 140.000 euro. Uiteindelijk zal de vzw Nekkerhal aan de gewezen directeur nu 148.801,55 euro moeten betalen.

Momenteel leidt Jef Van Dun de Nekkerhal nog. Begin 2015 neemt Artexis, dat ook Antwerp Bouwexpo en Flanders Expo in Gent, in handen heeft het beheer over.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio