Meldkamer Mechelse politie stuurt ook Willebroek aan

De meldkamer van de lokale politie Mechelen stuurt voortaan niet alleen meer de patrouilles in de Dijlestad aan, maar ook die van Willebroek. Het is een nieuwe stap in de fusie.

Sven Van Haezendonck

Tot eind augustus kregen de ploegen van Willebroek nog hun opdrachten van de provinciale dispatching in Antwerpen. Op deze manier brengen we de meldkamer opnieuw dichter bij de bevolking, wat de kwaliteit van onze dienstverlening zal bestendigen en verder zal optimaliseren”, zegt adjunct-korpschef Maurice Dommicent van Mechelen.

De gezamenlijke aansturing moet ervoor zorgen dat medewerkers van beide korpsen elkaar, maar ook het gebied van de andere gemeente of stad beter leren kennen. Alle ploegen van Mechelen en Willebroek zullen voortaan de klok rond op dezelfde radiofrequentie samenwerken, zodat alle informatie goed doorstroomt.

Voor de bevolking verandert er niet zoveel. Noodoproepen naar het nummer 101 komen nog steeds in Antwerpen terecht. “De inwoners van Willebroek die buiten de kantooruren naar het commissariaat in Willebroek telefoneren, worden niet meer doorgeschakeld naar de provinciale dispatching. Hun oproepen worden voortaan behandeld door de lokale meldkamer in Mechelen”, legt Dommicent uit.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio