© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 3

Tailormate bouwt podium van zeehavencontainers

Aan de IJzerenleen is woensdag het podium van zeehavencontainers opgebouwd. De aankleding van het plein, een project van het Mechelse bedrijf Tailormate, moet symbool staan voor het nieuwe Maanrock. Vrijdag om 17u begint het feest er.

Sven Van Haezendonck

Het ziet er best indrukwekkend uit, op het plein dat ooit door Koen Wauters werd bestempeld als “gezelliger dan de Oude Markt van Leuven” toen hij er optrad met Clouseau. Het sprookje dat Tomorrowland probeer te bouwen met zijn decors ligt hier voor het rapen in het historische decor. En hier, op deze plek, zal straks de jeugd van Mechelen en omstreken zich stevig mogen uitleven. “Wij willen er dance stage van maken en een leuk feestje bouwen”, zegt Maarten Provinciael (33) van Tailormate, een bedrijf dat hij samen met Ignace Degens (34) en Kevin Goovaerts (34) runt.

Feestjes bouwen met Moonclub

Omdat ze als geboren en getogen Mechelaars best wat meer leven in de brouwerij wilden, begonnen ze een tijdje terug zelf feestjes te organiseren. Moonclub was geboren: eerst in Perron M, later in de Nekkerhal. Nu zijn de drie heren en hun team klaar voor het grote werk. En daarvoor steken ze letterlijk en figuurlijk ook graag zelf de handen uit de mouwen. Zowel Kevin als Ignace waren woensdag zelf mee het podium aan het opbouwen.

Ook actief op Rock Werchter

“Wij hebben wel enige ervaring met dit soort evenementen. Ons bedrijf bouwt op grote festivals als Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland mee standen op. Wij zorgen daar ook voor logistieke en andere ondersteuning van die evenementen. We zijn blij dat we dit voor het eerst ook eens in onze eigen stad kunnen doen, tijdens Maanrock”, vertelt Provinciael. Het imposante podium voor het Schepenhuis staat klaar voor de openingsavond van Maanrock, dat voor het eerst drie dagen duurt.

Mechelse deejays

Bovendien zijn het bekende Mechelse deejays die vrijdag vanaf 17u het feestje op gang mogen trekken: om 17u Kurt Verheyen en om 18u Koen De Munter. “Onze huisdeejays. Daarna verwelkomen wij Buscemi en Gunther D & Skyve”, zegt Maarten Provinciael. mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo (Groen) is amper te houden. “Dat wordt een feestje. Zelf kijk ik uit naar Coely. Door problemen met de appendix moest ze deze zomer afhaken voor Werchter. We verwelkomen haar graag”, vertelt Calvo.

Platform voor 600 man

Tailormate zet met het podium en het platform ook extra in op beleving. “Wij willen een meerwaarde bieden. De IJzerenleen is eigenlijk een straat en dat idee willen wij een beetje breken met het platform. Festivalgangers die geen plekje voor het podium hebben, kunnen daar dan terecht”, geeft Provinciael aan. Dat platform is een verhoogde constructie voor 600 mensen. Al is ze vrijdagavond van 17 tot 22u wel gereserveerd voor mensen uit het bedrijfsleven die tickets hebben gekocht voor een after work party. “Daarna is het dek tot 1u ’s nachts voor iedereen toegankelijk. Ook de rest van het weekend”, zegt Maarten Provinciael nog. Calvo knikt en ziet dat het goed is. “Dit is het symbool van het nieuwe Maanrock. Een stadsfestival maak je niet in het stadhuis, maar met de stad en de Mechelaars.”

www.maanrock.be, www.dezomerisvanmechelen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio