Leestse landbouwbedrijven zetten deuren op

Twee bedrijven uit Leest doen mee aan de Dag van de Landbouw op 21 september. Foto: Leo De Nijn

Leestse landbouwbedrijven zetten deuren op

Print
Mechelen - Voor het eerste zetten twee bedrijven in Leest (Mechelen) hun deuren open tijdens de Dag van de Landbouw. Ze willen het publiek laten zien hoe het er op het platteland aan toe gaat

Op zondag 21 september van 10 tot 18u organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden de Dag van de Landbouw. Bijna zestig bedrijfsleiders in Vlaanderen zwaaien hun deuren open onder het thema 'Ontdek van dichtbij hoe het werkt'.

“We willen de toekomst van de land- en tuinbouw op het Hombeeks plateau vrijwaren. We hebben er al tal van acties opzitten, waaronder het stevig opgebouwd netwerk van plattelandsondernemers ‘Mechels Natuurlijk’, dat een waaier aan streekproducten promoot en dicht bij de bewoners brengt”, zegt schepen van Landbouw Greet Geypen (Open Vld).

De twee in Leest gevestigde bedrijven die deelnemen zijn het groenteteeltbedrijf met hoevewinkel van Stijn en Ann Van de Voorde-Slachmuylders (Hertstraat 6) en het edelhertenbedrijf van Cisse Vleminckx (Grote Heide 31). Bezoekers zullen er rondleidingen krijgen van de bedrijfsleiders zelf, maar ook kunnen proeven van wat er rechtstreeks van de bedrijven hun akkers komt. Er is ook animo voor de kinderen voorzien.
 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio