“Plots zat ik twee meter diep in die put"

Print

Het slachtoffer werd op een brancard naar een ambulance gebracht. Foto: Sven Van Haezendonck

Mechelen - “Ik wandelde over het perron en poef, plots zat ik twee meter diep in die put”, zegt Marie-Christine V.R. uit Bonheiden. Na een halfuur kon de brandweer de vrouw van zestig uit haar hachelijke positie op een van de perrons in Mechelen-Centraal bevrijden.

Specialisten zoeken naar de oorzaak van de grondverzakking. Het leek voor Marie-Christine nochtans een dag te worden zoals veel andere. Om de twee weken neemt ze in het station van Mechelen dagelijks de trein naar Brussel, waar ze deeltijds werkt. “Ik wilde op het perron van spoor negen en tien de trein van 6u02 nemen. Ik kon die van 5u57 nog  halen, maar toen lag ik al in die put. Ik heb geluk gehad, want ik had mijn nek kunnen breken”, vertelt ze.

Zoals veel mensen volgt ze met interesse de immense werkzaamheden die momenteel achter het station bezig zijn. “Er staan ook informatieborden opgesteld. Toen ik die wilde bekijken, zakte ik door het perron. Zo’n twee meter diep in een put. Op zo’n moment denk je niet na. Het overkomt je gewoon. Ik ben om hulp beginnen roepen.” 

Lees het verhaal in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio