Door de grondverzakking is een put van ongeveer twee meter diep ontstaan. De plek is afgezet.

Door de grondverzakking is een put van ongeveer twee meter diep ontstaan. De plek is afgezet.© Patrick Hattori

Het klimteam van de Mechelse brandweer kwam eraan te pas om de vrouw te evacueren. Ze werd overgebracht naar het AZ Sint-Maarten.

Het klimteam van de Mechelse brandweer kwam eraan te pas om de vrouw te evacueren. Ze werd overgebracht naar het AZ Sint-Maarten.© Sven Van Haezendonck

Door het ongeval was het perron naar sporen negen en tien een tijdlang afgesloten.

Door het ongeval was het perron naar sporen negen en tien een tijdlang afgesloten.© Sven Van Haezendonck

1 / 3
thumbnail: Door de grondverzakking is een put van ongeveer twee meter diep ontstaan. De plek is afgezet.
thumbnail: Het klimteam van de Mechelse brandweer kwam eraan te pas om de vrouw te evacueren. Ze werd overgebracht naar het AZ Sint-Maarten.
thumbnail: Door het ongeval was het perron naar sporen negen en tien een tijdlang afgesloten.

Vrouw zakt door perron in Mechelen-Centraal

Een vrouw is dinsdagochtend in Mechelen-Centraal door het perron gezakt. De grond onder dat perron was deels weggespoeld, waardoor er een diepe put van ongeveer twee meter ontstond. Het slachtoffer raakte gelukkig maar lichtgewond.

Sven Van Haezendonck

De vrouw wandelde om iets voor 6u over het perron van sporen 9 en 10 toen ze er plots doorzakte, en in een diepe put terechtkwam. "Die was enkel nog bedekt door tegels. Daaronder zat een diep gat van zo'n twee meter diep en vier bij 2,5 meter. Ze heeft geluk gehad", zegt adjudant Eddy Dewachter van de Mechelse brandweer.

Het klimteam van het korps kwam eraan te pas om de vrouw uit haar hachelijke positie te bevrijden. Zelf hield ze er naar verluidt op het eerste gezicht alleen enkele schrammetjes aan over. Uit voorzorg werd ze overgebracht naar het Sint-Maartenziekenhuis.

Vermoedelijk is de regen van de voorbije dagen de oorzaak van de grondverzakking. In de omgeving van het station vinden momenteel ook grote werkzaamheden plaats waardoor spoor tien sowieso reeds afgesloten was. Er staan wel infoborden over het project. Door het ongeval was het perron een tijdje afgesloten. Spoor negen werd even buiten dienst gesteld, maar dat is ondertussen opnieuw open.

Lees meer in onze woensdagkrant.

Vrouw zakt weg in station Mechelen

In Mechelen is een vrouw vanochtend in een gat van twee meter gevallen, terwijl ze op haar trein wachtte. De vrouw stond op perron 10 toen plots de grond onder haar wegzakte.

De brandweer van Mechelen heeft haar uit de kuil bevrijd. De vrouw zou niet ernstig gewond zijn maar werd toch preventief naar het ziekenhuis afgevoerd.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio