De chauffeur duwde de jonge vrouw verschillende keren met geweld van de bus.© Facebook

Buschauffeur ontslagen na geweld tegen jonge vrouw

Een buschauffeur is ontslagen na een incident dat zich eerder deze week heeft voorgedaan tijdens een rit in Mechelen. Van het geweld werd een filmpje gemaakt dat dit weekend al druk werd gedeeld via sociale media.

SVH

De feiten dateren al van woensdagavond, maar pas dit weekend werd voor De Lijn duidelijk wat er zich toen precies had afgespeeld op lijn 681 (Mechelen-Zaventem). In een filmpje is te zien hoe de chauffeur compleet uit zijn dak gaat tegen een jonge vrouw met een kind die zegt dat ze zwanger is.

De vrouw geeft aan dat ze over een geldig sms'je beschikt als betaalbewijs, maar daar lijkt de chauffeur geen geloof aan te hechten. "Dat is al de tweede keer dat je mij dat lapt, pak de volgende bus", riep hij. Daarop duwt de man de vrouw verschillende keren met geweld van de bus.

De Lijn Vlaams-Brabant laat weten dat de chauffeur ondertussen werd ontslagen. "Dit gedrag is natuurlijk niet te tolereren en daar hebben wij de directie van de onderaannemer ook op gewezen", reageert woordvoerster Dominique Renders zondag aan onze redactie.

Bericht door Mounir Jamal.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio