Mogelijk brand gesticht aan woning op Mechelse vesten

Bewoonster Nathalie Hansen met haar twee dochters voor haar beschadigde woning. Foto: GVA

Mogelijk brand gesticht aan woning op Mechelse vesten

Print
Mechelen - Een brand heeft vrijdagochtend de gevel van een woning aan de Koningin Astridlaan in Mechelen ernstig beschadigd. Passanten alarmeerden de bewoners. De lokale politie houdt alle pistes open. Opzettelijke brandstichting wordt niet uitgesloten.

Nathalie Hansen, haar vriend Kenny en haar jongste dochtertje Alexandra lagen te slapen toen ze vrijdag om iets voor 3u plots luid werd aangebeld. “Zonder stoppen. Toen ik via de parlofoon opnam, begon een jong meisje van Marokkaanse origine hysterisch te roepen. Ze zei dat ik me in veiligheid moest brengen met mijn kind”, vertelt de bewoonster. Uiteindelijk raakte ze daardoor in paniek en bracht ze haar dochtertje in veiligheid.

Op dat moment stonden de luiken van de ramen van haar woning in brand. Die was veroorzaakt door een hoop opgestapeld papier en karton dat vuur had gevat. “Met de hulp van getuigen probeerde mijn vriend de brand nog te blussen. Dat lukte voor het karton, maar niet voor de luiken”, zegt Nathalie Hansen. Gelukkig was de Mechelse brandweer snel ter plaatse en kon die erger voorkomen.

Tot de brand geblust was, bleef Nathalie met haar dochter achteraan op het terras zitten. “In de woning hing al flink wat rook door de brand. Ik ben alleszins opgelucht dat voorbijgangers ons hebben gealarmeerd”, geeft Hansen aan. Mogelijk is er meer aan de hand. Het zou kunnen gaan om een weggegooide sigaret. “Maar de politie heeft ook een houten plank teruggevonden en die lag er niet”, zegt de bewoonster nog. Er loopt ook een onderzoek naar brandstichting. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio