Aanleg Rik Wouterstuin start begin 2015

Het voorontwerp voor de Rik Wouterstuin is klaar. Foto: OKRA

Aanleg Rik Wouterstuin start begin 2015

Print
Mechelen - Het voorontwerp voor de Rik Wouterstuin in de Mechelse binnenstad is klaar. Het parkje met een vliet komt in een binnengebied achter de Befferstraat dat vandaag nog een stenen vlakte is.

Het stadsbestuur legt woensdag de plannen voor de ruimte achter het Huis van Preventie & Veiligheid voor aan de buurtbewoners. "Zo kunnen wij met hun opmerkingen nog rekening houden met hun opmerkingen", zegt schepen van Natuur- en Groenontwikkeling Maria De Bie (Groen). Mechelen trekt 460.000 euro uit voor het project.

Volgens de huidige timing moet de aanleg van de tuin begin volgend jaar starten, zodat hij tegen de zomer van 2015 klaar is. De stadstuin moet een groen rustpunt worden met bebloeming, speelelementen, zitbanken en een fietsenstalling voor 25 tweewielers.

Ook de historische vliet wordt gedeeltelijk opnieuw blootgelegd. Een afgietsel van een buste en een muurschildering van stadsartiest Gijs Vanhee moeten verwijzen naar Rik Wouters, die tien jaar bij zijn ouders woonde in de straat die later naar hem werd genoemd.

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio