© Patrick Hattori

Alweer nieuwe zaak in pand aan Margareta

In het statige pand aan het standbeeld van Margareta van Oostenrijk opent maandag alweer een nieuwe zaak. De uitbaters van brasserie Lord Nelson starten er met loungebar-restaurant Ushuaya. De vorige zaken in het pand in de Mechelse binnenstad waren meestal geen lang leven beschoren.

Sven Van Haezendonck

Het aantal zaken dat de voorbije jaren aan de Steenweg 32 gevestigd was, is stilaan niet meer te tellen: Torenhof, Boudoir, Gildenshof, Koya en recent nog De Muze. Allemaal passeerden ze de revue en hielden de uitbaters het soms al na enkele maanden voor bekeken, of gingen ze failliet. Vaak bleek de huurprijs een struikelblok. Even deed het pand ook dienst voor het vtm-programma ‘Mijn Restaurant’.

De nieuwe uitbaters weten waar ze aan beginnen. “Aan ons om te bewijzen dat het ook anders kan. Wij hebben de cijfers gezien en die waren zeker niet slecht”, zegt Peter Van den Driessche van Ushuaya. Samen met Jurgen Loyens zal hij de zaak runnen. “Wij willen hier iets doen dat in Mechelen nog niet bestaat”, aldus Peter.

Wereldkeuken

Volgens chef-kok Jamal El Harrak begint de vernieuwing in de keuken. “Brasserieën zijn er in de stad ondertussen wel genoeg en vaak bieden ze allemaal hetzelfde aan op hun kaart. Stoofvlees, een koninginnenhapje of een croque kan je overal vinden”, vertelt hij. Daarom willen ze het in Ushuaya internationaler aanpakken. “Klanten zullen bij ons letterlijk de wereld kunnen proeven. Uiteraard brengen wij de klassieke Belgische en Franse gerechten, maar ook Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Aziatische. En dan heb ik het niet over de klassieke kip zoetzuur. Dat serveert elke Chinees”, legt El Harrak uit.

Loungebar

De zaak zal voorlopig elke dagen open zijn vanaf 11u, de keuken sluit om 22u. “In onze loungebar vooraan in de zaak kunnen klanten gezellig iets drinken en wat tapas nuttigen. Ze kunnen er ook aperitieven voor het eten of blijven hangen na het eten om de avond af te sluiten”, vertelt Jurgen Loyens.

De uitbaters verwachten veel van de orangerie met een prachtig zicht op de Sint-Romboutstoren. Een artiest heeft de zaak onder handen genomen om ze een wat exotischere uitstraling te geven. En de heren hebben ook aan de details gedacht om een meerwaarde te bieden. “Er zijn drie oplaadpunten. Zo kunnen mensen hun gezellige momenten bij ons delen op sociale media zonder het risico op een platte batterij”, zegt Loyens nog.

Voor gezinnen met kinderen wordt op de eerste verdieping van de zaak voor een speelruimte gezorgd. “Met bijvoorbeeld een Play Station en speelgoed”, geeft Peter Van den Driessche aan.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio