© Patrick Hattori

Koffieboek serveert koffie en boeken

In de schaduw van het Mechelse stadhuis is Kris Oosterlinck (40) gestart met zijn nieuwe zaak Koffieboek. In het pand op de hoek van de Désiré Bouchery- met de Zakstraat kan u rustig een koffietje drinken terwijl u door een van de tweedehandsboeken bladert.

SVH

Het hoekpand waarin Koffieboek gevestigd is, kennen veel Mechelaars nog als De Kaashoek. Ook al stond het gebouw ondertussen reeds een tiental jaar leeg. “Twee jaar geleden hebben wij het gekocht en volledig gerenoveerd. Onder andere het vloeren en bezetten, heb ik zelf gedaan”, vertelt Kris Oosterlinck. Zijn vrouw Myriam Seghers is met De Alruin, een zaak gespecialiseerd in edelstenen en mineralen, zes jaar een vaste waarde in de Sint-Katelijnestraat.

Manlief leeft zich nu uit met Koffieboek. “Ik hou van lezen en van schrijven. Wij specialiseren ons in de verkoop en inkoop van tweedehandsboeken van maximum 25 jaar oud. Ze moeten nog een zekere relevantie hebben en wij willen niet concurreren met antiquariaat Garcia”, legt Kris Oosterlinck uit.

Koffieboek is van dinsdag tot en met zaterdag elke dag open vanaf 10u. “Onze sluitingstijd hangt een beetje af van drukte. Dat is 17 of 18u”, zegt Oosterlinck. Klanten die dat wensen, kunnen bij bakkerij Verstraelen een gebakje kopen en dat opeten in zijn zaak. Ze betalen dan wel 1,2 euro extra servicekosten. Op de kaart staan niet alleen koffie en thee, maar bijvoorbeeld ook frisdrank en de Mechelse bieren van brouwerij Het Anker. “De boeken die wij te koop aanbieden, mogen klanten hier natuurlijk gratis lezen”, zegt Kris Oosterlink nog.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio