Den Deigem eert Bertie met eigen D-day

Josée Jochems en Jenny Bijnens wilden met de D-day-viering Bertie Nichols herdenken. Foto: Patrick Hattori

Den Deigem eert Bertie met eigen D-day

Print
Mechelen - In dienstencentrum Den Deigem in Mechelen hebben vrijwilligers dinsdag D-day gevierd. Dat deden ze om de overleden Brit Bertie Nichols te herdenken, een geregelde bezoeker die de landing in Normandië meemaakte.

Na zijn overlijden is Bertie Nichols (89) niet vergeten in Den Deigem. Jenny Bijnens (78) toont een foto van hem bij de landing in Normandië. “Hij hield toen Duitsers mee krijgsgevangen. Door zijn ervaring wist Bertie natuurlijk altijd wel wat te vertellen. Na zijn dienst had hij in Mechelen de liefde gevonden. Na de dood van zijn vrouw was hij hier een geregelde bezoeker”, vertelt Jenny.

Samen met Josée Jochems, een andere trouwe vrijwilligster, heeft ze dinsdag mee iets georganiseerd om ‘hun’ Bertie nog eens te eren. “We zijn zelfs ooit het Amerikaans kerkhof in Normandië gaan bezoeken. Wij hebben nog foto’s van die uitstap. Nu hij er niet meer is, organiseren wij deze British Afternoon Tea om nog eens aan hem terug te denken”, legt Jenny uit.

Dat ze hun D-day vierden op 19 augustus is niet toevallig. “Uit documenten van Bertie konden wij opmaken dat zijn dienst er dan op zat.”    

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio